Záhada obří číše : Vybrané detektivní povídky - Prošková, Hana; Tigran, Abramjan (Mladá fronta, 1983)
V knihe sú tri prípady dvojice amatérskeho detektíva maliar Horáca a kapitána kriminálnej služby Verejnej bezpečnosti Vašátka. V prvom príbeh Prípad pri jazere riešia históriu spletitých milostných vzťahov a zločinu na mužovi v prestrelenom gumovom člne. V druhom prípade Tajomstvo obrej čaše sa dvojica detektívov pustila do podivného rébus smrti populárneho herca. A v poslednom príbehu Zelená nálepka vyšetrujú prípad stratenej zásielky jedov, ktorá mohla viesť k útoku na život tisícok obyvateľov veľkomesta.