Profesionáli - Laukkanen, Owen: 1983-; Clancy, Tom: 1947-2013 (Ikar, 2013)
Štyria priatelia, čerství absolventi univerzity, sa ocitnú na neutešenom trhu práce a žartujú, že ak chcú prežiť, zrejme budú musieť unášať ľudí. A odrazu sa žart premení na skutočnosť. Ich taktika ľ rýchle, razantné únosy s nízkym výkupným ľ im vychádza dva roky. Potom unesú nesprávneho človeka, a aby toho nebolo málo, podarí s im ho aj zabiť. Odrazu idú po nich dve skupiny, ktorým sa chceli za každú cenu vyhnúť ľ polícia v podobe skúseného štátneho vyšetrovateľa Kirka Stevensa a príťažlivej agentky FBI Carly Windermerovej, ako aj zločinecká organizácia, ktorá chce pomstiť smrť významného mafiána z detroitského podsvetia. Únoscovia blúdia po celej krajine ako štvanci, až si nakoniec uvedomia drsnú pravdu: skutoční profesionáli, či už policajti, alebo zločinci, musia obetovať všetko. Román Profesionáli, plný nečakaných zvratov, prekvapení a pozoruhodne vykreslených postáv, ohlasuje príchod nového sľubného autora.