V Miláně se vraždí v sobotu. Masakr (I Milanesi ammazzano al sabato. I ragazzi del massacro) - Scerbanenco, Giorgio: 1911-1969; Kolářová, Eva; Disman, Miloslav: 1947-; Poková, Alena (Praha Naše vojsko, 1991)
V knihe sú dve detektívne poviedky so série Duca Lamberti.
Keywords: romány autorské; detektívne romány; próza; talianska literatúra - texty; Scerbanenco, Giorgio, vlastným menom Volodymyr-Giorgio Šerbanenko (bol talianský spisovateľ a novinár. * 28.07.1911 Kyjev, Ukrajina - 27.10.1969 Miláno, Taliansko); Disman, Miloslav ml. (český výtvarníkom; pôsobí ako ilustrátor a knižnej grafik. * 20.05.1947 Praha, Česko -)