Diabol kúza zbavený: Patrí exorcizmus do minulosti? Il grande incantatore - Sini, Gianni (Don Bosco Bratislava, 2018)
Pápežský kazateľ Raniero Cantalamessa je presvedčený, že aj v treťom tisícročí má zmysel hovoriť o satanovi. Treba sa však pritom vyhnúť dvom extrémom ľ vidieť diabla všade alebo nevidieť ho nikde a popierať ho za každú cenu.
V tejto autentickej knihe autor strháva masku "veľkého čarodejníka" a ukazuje jeho moc, ale aj veľké obmedzenia, ktoré vyplývajú zo skutočnosti, že aj on je Božie stvorenie, a teda je podriadený Božej vôli. Kniha prináša osobné svedectvá ľudí, ktorí čelili útokom diabla, a odpovede na otázky, ktoré by exorcistovi chcel položiť každý.
Don Gianni Sini sa narodil v roku 1955 a za kňaza bol vysvätený v roku 1980. Od konca osemdesiatych rokov vykonáva službu exorcistu. Je členom Medzinárodnej asociácie exorcistov, o ktorej založenie sa zaslúžil páter Amorth a ktorej štatút schválil Svätý Otec.
Keywords: náučná literatúra; duchovná literatúra; ezoterika; náboženstvo