Miluj svoj vek: Veda o starnutí, biológia sily a výsada času The Longevity Book - Diaz, Cameron; Bark, Sandra (Motýľ Bratislava, 2016)
Slávna herečka Cameron Diaz sa po úspešnej knihe Miluj svoje telo zamerala na tabu spoločnosti ľ starnutie ženského tela. Na rozdiel od väčšiny kníh o starnutí, ktoré sú určené ženám, Miluj svoj vek nezastáva "protistarnúci" postoj. Táto kniha spája najnovšie vedecké výskumy v oblasti starnutia a názory medicínskych expertov s jej vlastnými názormi a skúsenosťami. Ponúka svojim čitateľom praktické rady, ako sa prirodzenou cestou vyrovnať so starnutím a udržať si pritom pružné a zdravé telo a myseľ.
Dnes je prirodzená dĺžka ľudského života dlhšia než kedykoľvek predtým. Patríme medzi prvé generácie, pre ktoré platí, že štyridsiatka je iba predĺžením tridsiatky, namiesto toho, aby bola prvým krokom k starobe. Ak si chceme tento dar dlhovekosti užiť, je dôležité poznať a pripraviť sa na cestu, ktorá je pred nami.
Cameron svojim čitateľom ponúka holistický názor na starnutie ženského tela, ale aj informácie o tom, ako meditácia lieči a prečo sú láska, priateľstvo a smiech jednými z najdôležitejších prvkov zdravia.
S vekom som pochopila, čo je vlastne krása. Krása nie je len niečo, s čím sa narodíme. Do krásy dorastáme. Skôr než sa spoločne vydáme na cestu, rada by som niečo podotkla: Cieľom tejto knihy nie je bojovať proti starnutiu. Nechystám sa vám prezradiť, ako oklamať čas alebo zvrátiť proces starnutia za tridsať dní... Nájdete tu však návod, ako spraviť krok dozadu a preskúmať, ako funguje proces starnutia a ako nás plynutie času ovplyvňuje fyzicky a emocionálne, keďže tieto dva komponenty zdravia sú neodlúčiteľné.
Cameron Diaz vám v tejto knihe ponúka návod na zdravé a šťastné starnutie.
Keywords: náučná literatúra; zdravie; životný štýl