Najkrajšia žena v meste - Bukowski, Charles (Citadella, 2014)
Poviedky nie sú čítaním pre každého. Bukowski je priamy, tvrdý, úprimný, neúprosný, osobný, prostý, sprostý, hrubý, urážajúci, ohurujúci, pravdivý i absurdný, Jeho poviedky sú zo života, jeho poviedky sú šialenou mystifikáciou, na jeho poviedky často potrebujete "dobrý žalúdok", ale ak sa do nich pustíte vtiahnu vás do sveta, kde sa už netreba červenať. Možno sa budete smiať a možno plakať, možno sa poučíte a možno budete zhrození a pohoršení, ale taký je život očami Charlesa Bukowského...