Zrkadlo. Bájky (Pobasenki) - Michalkov, Sergej Vladimírovič: 1913-2009; Krno, Miloš: 1922-2007; Augustínová, Božena: 1939-2005; Štepková, Mária (Mladé letá Bratislava, 1971)
Bol ruský dramatik, spisovateľ, autor ruskej hymny. Napísal knihu Zrkadlo, ktorá obsahuje 24 bájok. Zrkadlo hovorí o nosorožcovi, ktorý sa všetkým zvieratám vysmieval, ale raz mu kamaráti doniesli zrkadlo...
Pre čitateľov od 7 rokov.
Keywords: bájky autorské; bájky o zvieratách; Michalkov, Sergej, celým m. Sergej Vladimirovič Michalkov (ruský dramatik, spisovateľ, autor ruskej hymny. Jeho dvaja synovia Andrej Končalovskij a Nikita Michalkov sú známi ruskí herci a režiséri, jeho manželka Natalia Petrovna Končalovská je poetka a prekladateľka. * 13.03.1913 Moskva, Rusko - 27.08.2009 Moskva, Rusko); Krno, Miloš (slovenský básnik, prozaik, spisovateľ pre deti a mládež, scénárista, publicista, prekladateľ, 25.7.1922 Bratislava - 21.7.2007 Bratislava); ruské bájky; próza; ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 7 rokov; Augustínová-Rochovanská, Božena (slovenská maliarka, grafička, ilustrátorka a textilná tvorba, tapisérie. * 17.01.1939 Topolná, Česko - 29.01.2005 Bratislava, Slovensko)