O nezvyčajných ľuďoch a písacích strojoch : Uncommon Type - Hanks, Tom (Lindeni, 2018)
Hektická, pofidérna sexuálna aféra medzi dvoma najlepšími priateľmi. Veterán z druhej svetovej vojny, ktorý zápasí nielen s fyzickými, ale aj emocionálnymi jazvami. Druhotriedny herec náhle pohltený slávou. Mladý surfer, ktorý narazil na otcov tajný život. Toto je len pár ľudí a situácií, ktoré Tom Hanks vykresľuje vo svojej prvej zbierke príbehov. S citom a humorom preniká do ľudských životov a odkrýva ich slabosti. Príbehy spája jedna vec: v každom z nich hrá rolu pisateľ, niekedy úplne nepatrnú, inokedy ústrednú. Tom Hanks vidí do vnútra človeka a píše o ňom s takou naliehavou empatiou a úprimnosťou, že čitateľ sa ťažko ubráni dojatiu či melanchólii.