Kohút a líška: Ezopské bájky v podaní Ondreja Sliackeho - Sliacky, Ondrej: 1941- (Mladé letá, 1988)
V bájke sa človek stretá so sebou samým ako v zrkadle, učí sa, ako si vo svete počínať,ako žiť. Ako zvíťaziť nad zlom dobrom, nad klamstvom pravdou, nad lenivosťou prácou. Čítajte ezopské bájky s takou radosťou, s akou sme ich my pre vás vypravili do sveta. Nech vám je ich múdrosť vždy na dobrej pomoci.