Rozprávky a bájky - Tolstoj, Lev Nikolajevič: 1828-1910 (Zlatý kľúčik, 1963)
Preto deti majú tak rady Tolstého rozprávky a bájky. Sú múdre, ale nenudia, lebo sú aj zábavné, často veselé a žartovné. Niekedy taká rozprávočka má len dva riadky, napríklad o žabe a myši, a je o čom rozmýšľať...