Denník Bridget Jonesovej Bridget Jones's Diary - Fielding, Helen: 1958-; Klenková, Mária (Ikar Bratislava, 2014)
Bridget Jonesová má veľký problém ľ prekročila tridsiatku a ešte vždy je slobodná. Veľa fajčí, popíja a okolie rada častuje bezočivými poznámkami. Striedavo úspešne bojuje s nadváhou, každý deň si úzkostlivo zapisuje prírastky na váhe, podrobne sa skúma v zrkadle a počíta vrásky ľ skrátka, trápi sama seba, pretože vo svojom vzhľade vidí príčinu nezdaru v láske. Zo všetkých strán počúva dobre mienené rady, že ak si žena nenájde partnera do tridsiatky, zostane na ocot a postupne prepadne zúfalstvu. Vydaté priateľky zas Bridget ubezpečujú, že vždy je lepšie byť osamelá ako vydatá za večne sexuálne neuspokojeného sukničkára.
Bridgetinej matke leží budúcnosť dcéry na srdci a nenápadne jej dohadzuje právnika Marka Darcyho. Ten na novoročnom večierku upútal pozornosť nemožným pulóvrom a ponožkami s čmeliakmi, ale inak pôsobí ako poriadny suchár a Bridget radšej podľahne zvádzaniu šarmantného šéfa Daniela.
Ako to všetko dopadne?
Keywords: autorské romány; romány pre ženy; humoristické romány; anglická literatúra; Fielding, Helen (anglická spisovateľka romantických románov, scénáristka. * 19.02.1958 Morley, West Yorkshire, Anglicko -)