Upírske denníky 7: V moci tieňov : The Vampire Diaries: The Return, Vol. 2: Shadow Souls - Smith, Lisa Jane: 1958-; Gálisová, Marína (Fragment, 2011)
Stefana zajali a uväznili démonickí duchovia, ktorí vo Fell's Church rozpútali peklo. Elena ho chce zachrániť, a tak sa vydáva na nebezpečnú púť do Temných rozmerov. Damon putuje s ňou, pretože on jediný pozná miesto, kde je Stefan uväznený. Elena sa nezastaví pred nijakou prekážkou, svoju lásku chce zachrániť za každú cenu. Okrem temných síl však bojuje aj s ďalším nebezpečenstvom - s utajenou túžbou po Damonovi, ktorá každý deň rastie...