Upírske denníky 7: V moci tieňov The Vampire Diaries: The Return, Vol. 2: Shadow Souls - Smith, Lisa Jane: 1958-; Gálisová, Marína (Fragment Bratislava, 2011)
Stefana zajali a uväznili démonickí duchovia, ktorí vo Fell's Church rozpútali peklo. Elena ho chce zachrániť, a tak sa vydáva na nebezpečnú púť do Temných rozmerov. Damon putuje s ňou, pretože on jediný pozná miesto, kde je Stefan uväznený. Elena sa nezastaví pred nijakou prekážkou, svoju lásku chce zachrániť za každú cenu. Okrem temných síl však bojuje aj s ďalším nebezpečenstvom - s utajenou túžbou po Damonovi, ktorá každý deň rastie...
Keywords: autorské romány; fantazijné romány; dobrodružné romány; upíri; americká literatúra; Smith, Lisa Jane, známa profesionálne ako LJ Smith (americká spisovateľka pre mladých čitateľov. V knihách kombinuje prvky žánrov nadprirodzených javov, hrory, sci-fi, fantazijnej a romantickej literatúry. * 04.09.1958 alebo 1965 Fort Lauderdale, Florida, USA -)