Upírske denníky 16: Slabé miesto - Smith, Lisa Jane: 1958-; Gálisová, Marína (Fragment, 2014)
V okamihu, keď Stefanove srdce prebodol kôl, roztrieštil sa Elenin svet na tisíc kúskov. Jeho smrť má na svedomí Jack. Šialený vedec, ktorý chce vyhubiť všetkých normálnych upírov a nahradiť ich geneticky upravenou rasou upírov, ktorých prostredníctvom túži ovládnuť svet. Jeho ďalším cieľom sa stáva Damon. Dokážu Elena a jej priatelia nájsť slabé miesto týchto zdanlivo nesmrteľných a nezničiteľných stvorení? Nájde Elena odvahu priznať si citové puto, ktoré ju s Damonom spája?