Upírske denníky 17: Vykúpenie - Smith, Lisa Jane: 1958-; Gálisová, Marína (Fragment, 2015)
Elena Gilbertová umiera. Strážkyne jej však ponúknu výnimočnú šancu začať úplne odznova. Od chvíle, kedy sa Elena prvý raz stretla s bratmi Salvatoreovcami, spôsobil ich milostný trojuholník nekonečný rad úmrtí a deštrukcie. Ak sa Elena dokáže vrátiť do okamihu, keď sa prvýkrát stretla s Damonom a Stefanom, a zabrániť tomu, aby zabíjali ľudí, bude žiť.