Upírske denníky 17: Vykúpenie - Smith, Lisa Jane: 1958-; Gálisová, Marína (Fragment Bratislava, 2015)
Elena Gilbertová umiera. Strážkyne jej však ponúknu výnimočnú šancu začať úplne odznova. Od chvíle, kedy sa Elena prvý raz stretla s bratmi Salvatoreovcami, spôsobil ich milostný trojuholník nekonečný rad úmrtí a deštrukcie. Ak sa Elena dokáže vrátiť do okamihu, keď sa prvýkrát stretla s Damonom a Stefanom, a zabrániť tomu, aby zabíjali ľudí, bude žiť.
Bude Elena schopná obetovať vlastné šťastie vyššiemu dobru a vzdať sa oboch bratov navždy? Alebo je ich smutný osud už dávno dopredu určený?
Keywords: autorské romány; fantazijné romány; dobrodružné romány; upíri; americká literatúra; Smith, Lisa Jane, známa profesionálne ako LJ Smith (americká spisovateľka pre mladých čitateľov. V knihách kombinuje prvky žánrov nadprirodzených javov, hrory, sci-fi, fantazijnej a romantickej literatúry. * 04.09.1958 alebo 1965 Fort Lauderdale, Florida, USA -)