Poďme sa rozprávať: Ďalších 15 zaujímavých kapitol zo života - Bielik, Stanislav; Bieliková, Marcela; Matis, Branislav: 1978-; Pazerini, Oľga: 1954-; Matis, Branislav: 1978- (Advent-Orion Vrútky, 2009)
Neopatrné slovo môže vyvolať hádku, ostré slovo môže vzbudiť nenávisť, kruté slovo môže zničiť život, nemilosrdné slovo môže udrieť a zabiť. Vľúdne slovo vie pohladiť, radostné slovo vie povzbudiť, vhodné slovo vie upokojiť, láskavé slovo vie uzdraviť.
Obsah: Aby ľudia spolu hovorili. Cesta k úspechu. Ľudia, ktorí chceli zmeniť svet. Skutočné hrdinstvo. Radosť z dávania. Malé nebo na zemi. Napriek hendikepu. Ľudská vynaliezavosť. Tabletky na vzťahy. Zvyk je železná košeľa. Vyoká škola života. Cestičkami ríše zvierat. Recepty na šťastie. Náš otecko. Dotyky lásky.
Keywords: psychológia porovnávacia; životná múdrosť; životné prostredie; kresťanská výchova; sebavýchova; interpersonálne vzťahy; poučné príbehy; príbehy zo života; Matis, Branislav (slovenský grafický dizajnér, člen organizačného tímu konferencie Kupé, organizátor projektov Living Underground a Living Vandalism. * 18.03.1978 Martin, Slovensko -); Pazerini, Oľga (slovenská výtvarníčka, odbor propagačné výstavníctvo, karikatúra, knižná ilustrácia, propagačná grafika. Žije a tvorí v Ostrave a Bratislave. * 13.04.1954 v Žiline, Slovensko -)