Filip v Jaskyni pokladov a ďalšie dobrodružstvá - Kaminská, Renata: 1983- (Filip, 2009)
Ako sa správať v cestnej premávke a ľahko si zapamätať čísla núdzových volaní? Čo znamenajú vlastnosti čestnosť, statočnosť a spoľahlivosť? Dá sa veriť neznámym ľuďom? Hrozí pri hrách na ihrisku nejaké nebezpečenstvo? Aké má dieťa práva a ako za ne mäžeme bojovať? Odpovede na dôležité otázky vám radi prezradia postavy v tejto knihe. Pútavé príbehy a množstvo ilustrácií vás, malí čitatelia, vtiahnu do poučného sveta doktora Prírodu, zavedú na Ostrov šťastného života a do neprebádanej jaskyne, ktorá ukrýva cenný poklad.