Ranč u starého otca - Keleová-Vasilková, Táňa: 1964- (Ikar, 2019)
Julka, hlavná hrdinka príbehu, sa po rozvode presťahuje s dcérou na samotu, do domu, ktorý zdedila po milovanom starom otcovi. Rozhodne sa žiť inak, začať odznova. Dom prerobí na malý penzión, v ktorom hosťom ponúka oddych v oáze ticha, domácu stravu a možnosť výjazdov na koni. Lenže ani vzdialenú samotu neobchádzajú citové vzplanutia, trápenia a problémy...