Posledný pojedač hriechov (The Last Sin Eater) - Riversová, Francine: 1947- (Kumran Stará Ľubovňa, 2019)
Obľúbená autorka Francine Riversová v knihe Posledný pojedač hriechov ponúka pútavý príbeh o utrpení, hľadaní a vykúpení, ktorý sa odohráva v polovici 19. storočia v Apalačských horách.
Po hmlistých kopcoch a údoliach Apalačských vrchov sa potuluje pojedač hriechov ľ mýtus a zároveň živá osoba, ktorej na pleciach leží neúnosné bremeno zbavovať zosnulých ich hriechov. Keď malé dievčatko odhalí temné tajomstvo zrodu tejto tradície, zaumieni si, že zvyšku dediny ukáže pravdu.
Desaťročná Cadi Forbesová sa za každú cenu usiluje nájsť toho, kto by ju zbavil hriechu, ktorý ju trápi vo dne i v noci... hriechu, ktorý ju okradol o matkinu lásku a vnukol jej túžbu ujsť pred životom a jeho strašnou nespravodlivosťou. Vie, že nadviazať kontakt s pojedačom hriechov je zakázané ľ tým by na seba uvalila kliatbu ľ, ale čosi v jej vnútri ju nabáda konať aj napriek výstrahám blízkych. Cadi aj pojedač hriechov musia čeliť najprv sami sebe, potom jeden druhému a napokon tomu, kto od nich výmenou za odpovede, ktoré potrebujú, žiada úplne všetko.
Autorka desiatok kníh Francine Riversová si získala nielen srdcia čitateľov na celom svete, ale aj pozitívny ohlas kritiky. K jej najúspešnejším dielam patria romány Vykúpená láska, Dieťa zmierenia, trilógia V znamení leva či Šarlátová niť.
Keywords: historické romány; romány pre ženy; Rivers, Francine Sandra (americká novinárka, spisovateľka s kresťanskými motívmi, vrátane inšpiratívnych historických romantických príbehov. Ocenená mnohými oceneniami. * 1947 Spojené štáty americké -); americká literatúra