Hodvábna stopa : (Shadow and silk) - Maxwell, Ann: 1944-; Lowell, Elizabeth: 1944- (Remedium, 2005)
Tibetské kláštory ukrývajú nielen dávne duchovné tajomstvá, ale aj materiálne relikvie nesmiernej ceny. Patrí medzi ne aj vzácny kus hodvábu z chrámu Azúrových mníchov, ktorý sa záhadne stratil a vynára sa znova pri vražde, ktorej náhodnou svedkyňou sa stala Dani Warrenová, odborníčka na uchovávanie a reštaurovanie historických tkanín, počas stretnutia s obchodníkom. Hoci ju do Tibetu pozvali iba nevinne vyzerajúcu konzultáciu, od tej chvíle je ohrozený aj jej život.