Tajomstvo z Huntsville: Pravda o kariére raketového baróna Wernhera von Brauna (Geheimnis von Huntsville) - Mader, Julius: 1912-1977; Vidová, Gertrúda; Polakovič, Imrich: 1923- (Vydavateľstvo politickej literatúry Bratislava, 1964)
Pravdivý príbeh o kariére raketového baróna Wernhera von Brauna, ktorý je slabý stredoškolský matematik - ale z rodiny cisárskych vojakov - sa vrhá do vesmíru. Odkiaľ? Z Peenemunde, pustovne Hitlerových raketárov, z tábora DORA, najhroznejšej zo všetkých katakomb ľudských dejín a napokon z amerického Huntsville... Ako? Cez odšvindľovaný doktorát a zmrzačené osudy a mŕtvoly svojich kolegov a konkurentov...
Výťah z rodokmeňa Wernhera von Brauna. Poznámky. Zoznam použitej literatúry. Register autorov.
Keywords: faktografická literatúra; tajné služby; memoáre vojnové; vojnové príbehy; Braun, Wernher von (nemecký raketový technik, 23.3.1912-1977)); vojnové rakety; próza; nemecká literatúra - texty; Mader, Julius (bol nemecký právnik, politológ, novinár a spisovateľ. * 07.10.1928 v obci Radzein (Radejčín), dnes časť obce Řehlovice, Česká republika - 17.05.2000 v Berlíne, Nemecko); Polakovič, Imrich (slovenský maliar, grafik, ilustrátor. *1923 Siladice, Slovensko -)