Muž s jazvou : (Jagd nach dem Narbengesicht) - Mader, Julius: 1912-1977 (Vydavateľstvo politickej literatúry, 1965)
Autor v knihe hovorí o jednom z najdobrodružnejších a súčasne najbrutálnejších postáv medzinárodného fašizmu, ktorá sa aktívne už viac než dve desaťročia podieľa na sprisahaneckých kúskoch vo všetkých kútoch Európy. Muž s jazvou je Otto Skorzeny. Od roku 1932, keď bol vo Viedni Goebbels, sa odvíja fantastický príbeh Otta Skorzenyho - dovtedy rakúskeho študenta, potom už len člena nacistickej NSDAP. Odvtedy sa so Skorzenym stretávame len pri ┤špičkových┤ akciách nacistov: zavraždenie rakúskeho kancelára Dolfussa v r. 1934, únos rakúskeho prezidenta Miklasa v r. 1938, velenie nad nespočetnými pogromami, Skorzeny ako veliteľ osobitného výcviku diverzantov proti štátom protihitlerovskej koalície, Skorzeny ako šéf veľkovýrobne falošných bankoviek - anglických, belgických, sovietskych i amerických, únos Mussoliniho, únos Horthyho, hrozná tragédia v Ploštine a - porážka nacistického Nemecka.