Mallorca, ostrov upratovačiek : (Die Putzfraueninsel) - Moser, Milena: 1963- (Spoločnosť priateľov krásných kníh, 1995)
Irma pracuje ako upratovačka potom, čo sa rozišla s partnerom a prerušila štúdia. Povolanie sa jej páči. Bez problémov získava finančné prostriedky a navyše spoznáva odvrátenú tvár života svojich chlebodarcov. Román švajčiarskej autorky s miernou nadsádzkou vypovedá o situácii osamelej mladej ženy, ktorá nestratila schopnosť súcitu v džungli medziľudských vzťahov.