Mallorca, ostrov upratovačiek (Die Putzfraueninsel) - Moser, Milena: 1963-; Diamantová, Elena; Pernecký, Jozef: 1944- (Bratislava Slovenský spisovateľ, 1995)
Irma pracuje ako upratovačka potom, čo sa rozišla s partnerom a prerušila štúdia. Povolanie sa jej páči. Bez problémov získava finančné prostriedky a navyše spoznáva odvrátenú tvár života svojich chlebodarcov. Román švajčiarskej autorky s miernou nadsádzkou vypovedá o situácii osamelej mladej ženy, ktorá nestratila schopnosť súcitu v džungli medziľudských vzťahov.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; psychologické romány; romány o láske; Pernecký, Jozef (slovenský výtvarník, grafik, typograf. * 19.04.1944 Kúty, Slovensko -); medziľudské vzťahy; próza; švajčiarská literatúra - texty