Deti hmly : (Les enfants de la brume) - Campagne, Claude: 1914-1995; Dubreuil, Jean-Louis: 1914-1995; Dubreuil, Brigitte: 1928-2009 (Čajka, 1975)
Mladá francúzska učiteľka Fanny sa po troch rokoch rozlúčenia stretáva s priateľom z detstva Yannom, ktorý sa vrátil z Nórska, kde má rodičov. Fanny a Yann sa majú radi. Musia však prekonať mnohé prekážky. Obrazne povedané: mladé víno ich krvi, kvasiace ľúbosťou, musí sa niekoľko ráz preliať cez sudy protirečivoých udalostí, kým sa celkom nevyčistí. Tak ako si hľadajú cestu za šťastím Fanny a Yann, tak ju hľadajú aj ich priatelia Christine a David, mladá manželská dvojica. Román Deti hmly je pokračovaním románu Adieu, mojich pätnásť rokov.