Slovenská ľudová paličkovaná čipka - Géciová-Komorovská, Veronika; Komorovská-Géciová, Veronika pozri Géciová-Komorovská (Urob si sám, 1989)
V posledných rokoch sa na Slovensku zvýšil záujem o výrobu čipiek paličkovaním. Verejnosti však chýbala publikácia, ktorá by ju oboznamovala s tradíciami tohto odvetvia ručnej práce. V predkladanej knihe autorka zasväcuje čitateľa do problematiky čipkárstva z odborného národopisného hľadiska tak, aby získal obraz o jeho vývine na našom území od najstarších čias až po súčasnosť. Informuje o výrobe a rozšírení rozličných druhov paličkovaných čipiek podľa špecifických regionálnych znakov. Bohatý obrazový materiál o čipkách umožňuje nadviazať na staré ľudové tradície a využiť ich ako špecifikum slovenskej národnej kultúry tak, aby sa stali inšpiračným zdrojom pre novú tvorbu, ktorá vyhovuje súčasnému vkusu a obohacuje súčasné životné prostredie. Autorke nejde o konzervovanie alebo kopírovanie starého, ale o poznanie, využitie a rozvíjanie toho, čo je hodnotné, špecificky slovenské, čo stojí za to, aby neupadlo do zabudnutia.