Slovenské ľudové hádanky - Leščák, Milan: 1940- (Ľudové umenie na Slovensku, 1981)
Obsah: O prírodných úkazoch. O rastlinách. O živočíchoch. O fyzických a psychických vlastnostiach človeka. O písmenách abecedy. Slovné hry. Vtipné otázky a odpovede. Hádanky - rozprávky. O počítaní a číslach. Svadobná hádanka. Zo zbierky Samuela Kubániho zo začiatku 19. storočia. Slovenské ľudové hádanky z folkloristického hľadiska.