Slovenské ľudové hádanky - Leščák, Milan: 1940-; Leščák, Milan: 1940-; Cipár, Miroslav: 1935-; Krátky, Ľubomír: 1939-; Drug, Štefan: 1931-; Kubáni, Samuel (Bratislava Tatran, 1981)
Obsah: O prírodných úkazoch. O rastlinách. O živočíchoch. O fyzických a psychických vlastnostiach človeka. O písmenách abecedy. Slovné hry. Vtipné otázky a odpovede. Hádanky - rozprávky. O počítaní a číslach. Svadobná hádanka. Zo zbierky Samuela Kubániho zo začiatku 19. storočia. Slovenské ľudové hádanky z folkloristického hľadiska.
Zoznam použitej literatúry. Edičné poznámky. Poznámky a vysvetlívky. Základné archívne a publikované pramene. Index prameňov.
Keywords: folkloristika; ľudové hádanky; hádanky starodávne i novšie; Drug, Štefan (slovenský literárny vedec, 29.11.1931 Chrenová, Slovensko -); národopis; hádanky; abeceda; próza; slovenská literatúra - texty; slovník nárečových výrazov; Leščák, Milan (slovenský folklorista; venuje sa teórii a dejinám folkloristiky a štúdiu súčasných procesov vo folklóre. * 1940 Slovensko -); Krátky, Ľubomír (slovenský knižný grafik, typograf, kaligraf. Za svoju tvorbu získal desiatky uznaní a ocenení doma i v zahraničí. Iba v súťaži Najkrajšie knihy Slovenska mal za typografiu ocenených približne 100 kníh. Nar. 19.03.1939 Bratislava, Slovensko -); Cipár, Miroslav (slovenský výtvarník, maliar, grafik, ilustrátor. Od roku 1979 je autor nositeľom ceny Ľudovíta Fullu. Nar. 08.01.1935 vo Vysokej nad Kysucou, Slovensko -)