Tri prstene: Srbské ľudové rozprávky - Karadžic, Vuk Stefanović: 1787-1864 (Máj, 1988)
Zo srbskej ľudovej slovesnosti vydával Karadžič najmä srbské ľudové piesne a srbské ľudové rozprávky. Aj v takomto žánri výnimočnosti možno vycítiť podtext protestu proti útlaku, neľudskosti, klamstvu a nespravodlivosti, ktorý vie tak účinne - umelecky aj ideovo - vyjadriť práve ľudové slovenské umenie. Akiste aj preto pripútava k sebe vždy taký veľký okruh čitateľov každého veku.