Denník princeznej 1 : (The Princess Diaries) - Cabot, Meg: 1967- (Ikar, 2001)
Mia je celkom normálne 14 ročné dievča, ktoré má síce kopu mindrákov kvôli svojmu výzoru, no zato má dobrú kamarátku Lilly, s ktorou ju spája pevné puto už od detstva. Po problémoch v škole a s mamou sa jej jediným dôverníkom stáva denník, do ktorého si zapisuje všetko, čo sa okolo nej deje. Jej život sa však mení, keď sa dozvie, že jej otec je knieža a ona princezná, následníčka trónu.