Zväčša neškodná : (Mostly Harmless) - Adams, Douglas: 1952-2001 (Slovart, 2005)
Štvordielna trilógia sa piatym dielom končí. Množstvo časových línií sa splieta a zamotáva, Ford bojuje proti korporácii, ktorá odkúpila Stopárovho sprievodcu, a na rozdiel od pôvodného majiteľa je stelesnením kapitalistického podnikania...