Rozprávka o deduškovi Chabibullovi : (Skazka o doline Sadov, o deduške Chabibulle i jego gliňanych kuklach) - Achmedchan, Abu-Bakar (Zlatý kľúčik, 1984)
Rozprávka je o deduškovi Chabibullovi. V Siraginských horách žije zvláštny starček. Pozná reč stromov, rozumie vtákom, rozpráva sa s každým zvieraťom, číta tajomstvá vzorov na broskyňových kôstkach, nuž a také šťastie sa každému neujde. Nech sa jeho meno roznesie po celej zemi! Jeho meno je Chabibulla...