Rozprávka o deduškovi Chabibullovi (Skazka o doline Sadov, o deduške Chabibulle i jego gliňanych kuklach) - Achmedchan, Abu-Bakar; Linzbothová-Krupová, Elena, 1939-; Klimo, Alojz, 1922-2000; Ballová, Vlasta (Bratislava Mladé letá, 1984)
Rozprávka je o deduškovi Chabibullovi. V Siraginských horách žije zvláštny starček. Pozná reč stromov, rozumie vtákom, rozpráva sa s každým zvieraťom, číta tajomstvá vzorov na broskyňových kôstkach, nuž a také šťastie sa každému neujde. Nech sa jeho meno roznesie po celej zemi! Jeho meno je Chabibulla...
Pre čitateľov od 6 rokov.
Keywords: Klimo, Alojz (slovenský maliar, 03.08.1922 Piešťany - 12.10.2000 Bratislava); rozprávky autorské; fantazijné rozprávky; próza; ruská literatúra - texty; pre čitateľov od 6 rokov