Pištáčik sa žení - Dušek, Dušan, 1946- (Klub mladých čitateľov, 1985)
Knižky pre deti Najstarší zo všetkých vrabcov (1976), Pravdivý príbeh o Pacovi, Pištáčik (obe 1980) a Pištáčik sa žení (1981) tvoria kompozičný celok, spojený nielen autobiografickou postavou detského hrdinu Pištáčika, ale aj priestorom detstva dedinského chlapca so všetkými medziľudskými vzťahmi.