Keď bol dedko malý - Gajdošová, Viera, 1926-; Hübel, František, 1934-1978; Dašková, Kveta, 1935- (Bratislava Mladé letá, 1986)
Starká, máš zajtra čas? Prečo? Lebo ja mám pre Teba program. Hm? A aký? Či by si nešla k nám do triedy na besedu. O čomže by som ja s vami besedovala? O tom, ako si bola malá. Ty a starký. Aké si mala kamarátky, akú školu... a tak...Myslíš, že by to deti v triede bavilo_ Mňa to baví...ty fajn rozprávaš...Však prídeš, starká? Nuž dobre, teda. Budem rozprávať, ako to bolo.... a o tom, ako sa vtedy žilo, je v knihe, Keď bol dedko malý.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: Hübel, František (slovenský ilustrátor, maliar. Nar. 1934 v Krásne nad Kysucou - 28.09.1978 v Bratislave); príbehy autorské; dejiny slovenské; stredovek; novovek; poučné príbehy; príbehy pre deti; próza; slovenská literatúra - texty; Slovensko; pre čitateľov od 9 rokov; Slovensko