Slávna ľavačka. Ťažko je mustangovi - Gašparová, Eleonóra: 1925-2010; Jaňák, Jozef: 1947- (Vybrané spisy Eleonóry Gašparovej, 1984)
Kniha obsahuje dve polulárne dielka autorky. Prvý príbeh je o ťažkých futbalových zápasoch chlapcov zo Škovránčej ulice... Druhý je taktiež o partii kamarátov zažívajúcich rôzne zábavné príbehy.