Podivuhodné posolstvo z inej hviezdy : (Die Märchen) - Hesse, Hermann: 1877-1962 (Členská knižnica Pravda, 1983)
Krásna kniha pre deti, obsahuje rozprávky, ktoré sú zoradené v rozpätí od prehistórie až po moderný vek, nájdete tu napr. rozprávku inšpirovanú renesanciou (Trpaslík), starou Čínou (Kráľ Yu), nemeckými rozprávkami, tak ako ich poznáme z diela bratov Grimmovcov...