Prvé stretnutie s hudbou : (Primo incontro con la musica) - Angeli, Oriente; Bruveris, Jonas; Mokrý, Ladislav (Mladé letá, 1986)
V knihe sa dozviete, že hudba jestvuje tak dávno ako sám človek, že na svet prichádzali a zasa z neho odchádzali celé ľudské pokolenia, ale krása, ktorú vytvorili, zostala živá. Že sa menili časy, a s nimi aj hudba, nadobúdajúc stále iný, odlišný ráz. No vždy bola a zostávala taká, akú ju vytvorili - krásna. Dozviete sa napríklad aj to, aké nástroje ľudia ustavične vynachádzali, aby z ich tónov skladali najrozmanitejšie diela. Dozviete sa, čo znamenajú slová madrigal, sonáta, symfónia, oratórium... Podobne sa oboznámite so skladateľmi rozličných období, tvorcami hudobnej krásy.