Stradivari : (Stradivari) - Szántó, György Tibor: 1952- (Postavy a osudy, 1974)
Gyorgy Szántó, autor niekoľkých úspešných, vo svete známych životopisných diel, napísal historicko-životopisný román o najznámejšom výrobcovi huslí, ktorý sa volá Antonio Stradivari. Základom zostávajú historické deje a príbeh života majstra husliara v nich, celé sýto-farebné sedemnáste storočie v talianskej Cremone, v hlavnom meste najkrajších doteraz vyrobených husieľ. V knihe sa spomínajú aj ďalší slávni výrobcovia huslí a ich diela.