Trochu oheň, trochu voda : príbehy Balkánu - Bán, Andrej, 1964- (Slovenská knižnica pre nevidiacich Mateja Hrebendu, 2020)
Reportér Andrej Bán jazdí na Balkán už od roku 1993 ako reportér a fotograf, neskôr aj ako humanitárny pracovník. Balkánske krajiny v nej sleduje od začiatku rozpadu pevných hraníc impéria až po súčasnosť. Nepridáva sa k žiadnej z bojujúcich strán. V centre jeho záujmu vždy stoja obyčajní ľudia. Ľudia trpiaci, manipulovateľní, ľudia, ktorým bolo ublížené. V Srbsku, v Bosne a Hercegovine, v Chorvátsku i v Kosove.