Populárnejší než Ježiš Kristus?: Životopis Johna Lennona : (Népszerűbb Jézus Krisztusnál?!) - Molnár, Imre (Obzor, 1991)
John Winston Ono Lennon byl nejen nejvýraznějším členem světově známé skupiny The Beatles, ale prosadil se jak malíř, herec, spisovatel a politický aktivista. John Lennon byl celý život rebel. Jeho výroky vždy vzbuzovaly rozporuplné reakce. Když v roce 1966 pronesl při jednom interview poznámku o tom, že Beatles jsou populárnější než Ježíš Kristus, rozpoutala se vlna odporu a rozhlasové stanice v USA bojkotovaly vysílání jejich hudby...