Populárnejší než Ježiš Kristus?: Životopis Johna Lennona (Népszerűbb Jézus Krisztusnál?!) - Molnár, Imre; Bareková, Mária V.: 1951-; Szabó, Jozef: 1936-2007; McCartney, Paul: 1942- (Bratislava Obzor, 1991)
John Winston Ono Lennon byl nejen nejvýraznějším členem světově známé skupiny The Beatles, ale prosadil se jak malíř, herec, spisovatel a politický aktivista. John Lennon byl celý život rebel. Jeho výroky vždy vzbuzovaly rozporuplné reakce. Když v roce 1966 pronesl při jednom interview poznámku o tom, že Beatles jsou populárnější než Ježíš Kristus, rozpoutala se vlna odporu a rozhlasové stanice v USA bojkotovaly vysílání jejich hudby...
The Beatles - The Beatles bola anglická rock and rollová skupina, ktorá vznikla v roku 1960 v Liverpoole, Spojené kráľovstvo a ktorá pôsobila v rokoch 1960-1970. The Beatles sú považovaní za najúspešnejšiu a dodnes neprekonanú hudobnú skupinu na svete.
Keywords: hudba polulárna; rock; Lennon, John Winston (britsky rockový spevák, hudobník a skladateľ, 9.10.1940-8.12.1980); biografie; životopisy; osobnosti hudobné; speváci anglický; hudobné skupiny - The Beatles; The Beatles - anglická hudobná skupina; spomienky; maďarská literatúra - texty; McCartney, Paul (britský hudobník, skladateľ a producent, ktorý sa preslávil ako člen skupiny The Beatles. * 18.06.1942 Liverpool, Spojené kráľovstvo -)