Stretnutie s nesmrteľnosťou: Kniha o Beethovenovi pre mladých : (Begegnung mit der Unsterblichkeit) - David, Kurt: 1924-1994 (Opus, 1974)
Prečo Stretnutie s nesmrteľnosťou? Ide o vlastne o spojovací most medzi koncom 18. a začiatkom 19. storočia, keď žil a tvoril, a súčasnosťou, 20. storočím, keď sa stretávame s jeho stále živou hudbou vo Viedni, horskej dedinke Poronín, mongolskej stepi i v zákopoch na Dnepri. Predstavuje sa nám génius, ktorého meno pozná celý svet: Ludwig van Beethoven.