Stretnutie s nesmrteľnosťou: Kniha o Beethovenovi pre mladých (Begegnung mit der Unsterblichkeit) - David, Kurt: 1924-1994; Šimulčíková, Jana: 1937- (Bratislava Opus, 1974)
Prečo Stretnutie s nesmrteľnosťou? Ide o vlastne o spojovací most medzi koncom 18. a začiatkom 19. storočia, keď žil a tvoril, a súčasnosťou, 20. storočím, keď sa stretávame s jeho stále živou hudbou vo Viedni, horskej dedinke Poronín, mongolskej stepi i v zákopoch na Dnepri. Predstavuje sa nám génius, ktorého meno pozná celý svet: Ludwig van Beethoven.
Chronologická tabuľka. Zoznam použitej literatúry.
Keywords: hudba nemecká; hudobní skladatelia; opera nemecká; biografie; životopisy; David, Kurt (bol nemecký spisovateľ. * 13.07.1924 Reichenau, Horné Lužice, Nemecko - 02.02.1994 Görlitz, Nemecko); Rosmány, Karol (slovenský výtvarník, grafik, dizajnér, typograf. * 24.11.1937 Bratislava, Slovensko -); Šimulčíková, Jana (slovenská spisovateľka, novinárka a prekladateľka. Žije v Bratislave. Nar. 25.07.1937 Praha, Česko -); život a dielo; próza; nemecká literatúra - texty; Beethoven, Ludwig van (bol nemecký skladateľ viedenskej klasiky flámskeho pôvodu a jeden z najvýznamnejších skladateľov v dejinách hudby. * 16.12.1770 Bonn, Nemecko - 26.03.1827 Viedeň, Rakúsko)