Podoba lásky : (Chopin, Frederyk - o ňom) - Broszkiewicz, Jerzy: 1922-1993 (Máj, 1962)
Čitatelia dostávajú do rúk životopisný román o slávnom poľskom hudobnom skladateľovi Fryderykovi Chopinovi od známeho poľského spisovateľa Jerzyho Broszkiewicza. Románom si čitatelia budú môcť výdatne doplniť a obohatiť obraz o kultúre a histórii priateľského susedného poľského národa, aj už keď nezdôrazníme ten očividný fakt, že Fryderyk Chopin a jeho hudobná tvorba, dodnes taká živá medzi hudobnými poslucháčmi, zaslúži si vždy hlbokú a premýšľavú pozornosť, pretože ide o geniálne umelecké dielo, ktoré vyrastalo v statočnom zápase o svojrázny, vlastný umelecký ráz v súhlase s progresívnymi požiadavkami svojej, takej komplikovanej doby.