Keď cestujúci jednej zimnej noci.. - Calvino, Italo, 1923-1985 (Svetová knižnica, 2006)
V románe nájdeme až desať začiatočných kapitol úplne rozdielnych románov pospájaných nitkou príbehu, ktorý sprevádza dobrodružstvami Čitateľa a Čitateľku.