Mestečko Estherville : (Place called Estherville) - Caldwell, Erskine, 1903-1987 (Epocha, 1970)
Mestečko Estherville je ľudský, no zároveň dramatický a drsný príbeh dvoch amerických mulatov. Pôvab dospievajúcich súrodencov, neobyčajne krásneho a príťažlivého dievčaťa a jej sympatického brata vzbudí v malom, tiesnivo pôsobiacom mestečku v jednom z južných štátov USA vášeň a nenávisť belochov. Rasová a spoločenská nenávisť je majstrovsky zachytená najmä cez prizmu erotických a sexuálnych zážitkov súrodencov, z ktorých jeden nakoniec príde o život...