Peklo a raj: Otrasné svedectvo o drogách (Lyftet) - Ahl, Kennet; Obertová, Jana; Bratová, Mária, 1958- (Bratislava Tatran, 1994)
Román Peklo a raj privedie čitateľa do sociálnej vrstvy, ktorá sa ocitla na periférii spoločnosti - medzi vrahov, zlodejov a previnilcov najrozmanitejšieho charakteru.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; kriminálne romány; drogy (beletria); próza; švédska literatúra - texty