Podmanený svet: Spomienky národného umelca Eugena Suchoňa - Suchoňová-Štilichová, Danica (Mladé letá, 1981)
Životopisná kniha rozpráva o Eugenovi Suchoňovi, o jeho ranných dotykoch s hudbou, o prvom tvorivom rozlete, o vzniku a osudoch jeho diel.